SMAY Sp. z o.o.

AIR MOVEMENT INDUSTRY d.o.o. je ekskluzivni zastupnik SMAY Sp.z o.o. za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru.

Sp. z o.o. jedan je od vodećih Europskih proizvođača ventilacijske opreme. Njihove proizvode i usluge do sada je koristilo ili još koristi više od 12.000 korisnika. Na brzo rastućoj su uzlaznoj putanji te povećavaju svoju prisutnost na svim tržištima. Završili su preko 250 velikih građevinskih projekata te više stotina srednjih i malih projekata. Njihovi se proizvodi mogu naći u 25 zemalja širom svijeta. Proizvodni kapaciteti im obuhvaćaju prostor od 10.000 m² te posjeduju moderni strojni park i opremu sinkroniziranu sa automatskim sustavom obrade narudžbi i podrške klijentima. U mogućosti su se prilagoditi očekivanjima i potrebama kupaca osiguravajući proizvode visoke kvalitete. Stabilna su i rastuća tvrtka koja, sa potpunom odgovornošću za svoje postupke, zajedno sa nama brine za sve naše poslovne partnere.


Fokusirani su na dvije primarne poslovne linije:

COMFORT VENTILACIJA: Proizvodnja opreme koja osigurava efikasnu distribuciju i regulaciju zraka u svim tipovima građevina (regulacija i distribucija zraka).

PROTUPOŽARNA ZAŠTITA: Dobava opreme za zaštitu ljudi i imovine u slučaju požara, pružajući podršku službama spašavanja i borbe protiv požara te omogućavajući evakuaciju zgrade za vrijeme požara (sustavi kontrole požara, dima i topline).


Također u svojem asortimanu imaju visoko specijaliziranu opremu potrebnu u određenim specijalnim tipovima prostora:

1. Ventilacijska rješenja za eksplozivne atmosfere – Ex zone

2. Rješenja za čiste prostore – Clean room zone

U mogućnosti su zadovoljiti potrebe na svim projektima i isporučiti jedinstvena rješenja prilagođena potrebama projekta. Pružaju podršku našim klijentima ne samo prilikom nabave opreme već i tijekom kompletne eksploatacije. Kontinuirano investiraju u razvoj svoje tehnološke baze. Ispunjavaju očekivanja naših klijenata, ne samo ispunjavanjem njihovih trenutačnih potreba već nudeći im rješenja koja nadilaze trenutačne standarde i oblikuju klijentov budući razvoj. Posjeduju vlastiti dizajnerski ured, laboratorij za testiranja te posebnu jedinicu za CFD simulacije sa ANSYS® FLUENT® softverom. Posjeduju petnaest originalnih rješenja i 4 patenta. Smay proizvodi su testirani u I.F.I. (Institute for Industrial Aerodynamics/Institut za Industrijsku Aerodinamiku) laboratorij u Aachenu (Njemačka); ITB (Building Research Institute/Građevinski Istraživački Institut) u Varšavi; CNBOP-PIB (Scientific and Research Centre for Fire Protection/Znanstveno Istraživački Centar za Požarnu Zaštitu) u Józefówu blizu Varšave; Fires s.r.o. laboratorij u Slovačkoj.

SMAY proizvodi zadovoljavaju sve direktive u Europskim harmoniziranim standardima i tehničkim zahtjevima što potvrđuju i naši sljedeći certifikati: Certificate of constancy of performance - according to: EN 54-4:1997+AC:1999+A1:2002+A2:2006, EN 15650:2010, EN 12101-3:2002+AC 2005, EN 12101-7:2011, 12101-8:2011, EN 12101-10:2005+AC:2007


SMAY gleda na kvalitetu

Svrha aktivnosti SMAY Grupe je osiguranje proizvoda i usluga visoke kvalitete te potpuno zadovoljstvo njihovih klijenata. Za ostvarenje tog cilja implementirali su „Quality Management System”. Sustav pokriva mnoge dokumente koji omogućavaju detaljan uvid u našu politiku kvalitete. Oni uključuju „Site Production Quality System Manual”, sve procedure, upute za korištenje te ostala upute i instrukcije. Pravila opisana u tim dokumentima se apliciraju na sve operacije povezane sa proizvodnjom opreme na temelju procjene sukladnosti. Sustav zahtjeva potpuno praćenje proizvodnog procesa, kontrolu kvalitete, procesa nabave sirovina, osiguravanje dosljednosti prilikom proizvodnje te omogućuje proizvodnju proizvoda potrebnih karakteristika i pozitivno utječe na sustav kontrole. Kvaliteta proizvoda koje nudi SMAY je potvrđena brojnim tehničkim i higijenskim odobrenjima i certifikatima izdanim od strane istraživačkih instituta. Surađujemo sa Znanstvenim i Istraživačkim Centrom za protupožarnu zaštitu—Nacionalni Istraživački Institut (CNBOP), Građevinski Istraživački Institut (ITB), ASHRAE, REHVA, Europski Odbor za Standardizaciju (CEN), Industrijski Aerodinamički Institut AACHEN (I.F.I.); Istraživački Laboratorij FIRES s.r.o.; Varšavski Fakultet Tehnologije, Silesian Fakultet Tehnologije, AGH Fakultet Znanosti i Tehnologije u Krakovu.


Brze činjenice

 • 12,000 kupaca
 • 250 završenih velikih projekata
 • 10,000 m2 proizvodnog prostora
 • 3 produkcijske i skladišne lokacije
 • vlastiti istraživački laboratorij
 • Preko 350 zaposlenih
 • Potpuno automatizirano skladište čeličnog lima kapaciteta 115 tona
 • Vlastita linija za plastificiranje proizvoda kapaciteta 1000 m2 na sat
 • Godišnja potrošnja aluminijskih profila iznosi 1,400 km
 • u 2016, su obradili 1300 tona čelika
 • Vlastita flota dostavnih vozila
 • 4 patenta
 • Globalni utjecaj
 • Specijalizirani za izradu CFD simulacija