Casals

AIR MOVEMENT INDUSTRY d.o.o. je distributer proizvoda Casals za Hrvatsku.

Povijest Casals-a od kraja XIX. Stoljeća (1881.) kada je osnivač Francesc Casals Fransoy otvorio malu radionicu u središtu Ripolla (Girona). Od proizvodnje komada od ljevanog željeza i izrade strojeva za tvornice i radionice, ova mala tvrtka se tijekom godina razvila i postala posvećena proizvodnji rezervnih dijelova za alate, a zatim i proizvodnji samih alata.


Godine 1924. Casals je počeo proizvoditi prve modele industrijskih ventilatora. U početku su se primjenjivali sustavi serijske proizvodnje, ali su se razvili u suvremene i moderne proizvodne linije. Na taj način Casals je postao lider u ovoj industriji.

S vremenom, Talleres Casals unapređuje proizvodnju i danas Casals Ventilacija, jedna od njezinih divizija, ima svoj entitet i neovisna je od ostalih. Smještena u Sant Joan de les Abadesses, u tvornici od 12.000 m2, proizvodi preko 100 različitih tipova i modela ventilatora, opskrbljujući domaće i međunarodno tržište. Osim toga, u Ripollu se nalazi još jedan proizvodni pogon koji je specijaliziran za proizvodnju impelera, gdje su integrirani svi postupci zavarivanja i utiskivanja.


Trenutno, kao proizvođač ventilatora s preko 125 godina iskustva, Casals Ventilation ima širok raspon proizvoda namjenjenih tržištu tehničke ventilacije za građevine raznih namjena. Osim profesionalnog tehničkog tima spremnog za rješavanje svih tehničkih zadataka, Casals isporučuje najprikladnije proizvode koji zadovoljavaju potrebe projekata svojih klijenata.